Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   8,89 °C

 

Tredeling af den store kvote i 2023

 

Skjern Å Sammenslutningen har for sæsonen 2023 bestemt at kvoten for store laks, (>73 cm) deles i tre grupper i stedet for to. Kvoterne frigives henholdsvis den 16.4 – 16.6 og 16.8.

For bestand og genetik er det en god ide at sprede hjemtagningen ud over sæsonen. Dermed høster man eksempelvis ikke kun på de tidlige opgængere, men fordeler trykket til andre grupper. Der kommer friske opgængere, også større laks over det meste af sæsonen, så der er også god chance for en fin blank i august. Der er opbakning fra DTU Aqua til moddelen. Ifølge Professor Einar Eg Nielsen kunne kvoten  ideelt set fordeles i endnu flere grupper, men det skal også være praktisk muligt at håndterer åbning og lukning af kvoterne.

Samtidigt er det håbet, at endnu flere får en chance for at tage en laks med hjem. Antallet af fisk ligger selvfølgelig fast, men med tredelingen, bliver der flere chancer fordelt over året. Mange af de henvendelser SÅS fik i forbindelse med projekt “Hvordan får vi kvoten til at holde længere?” gik blandt andet på yderligere opdelinger af kvoten.

Kvoterne for sæsonen 2023 er endnu ikke offentliggjort, så derfor ved vi endnu ikke hvor mange fisk der bliver i hver gruppe. Ligeledes afventer vi DTU´s udmelding på fordelingen mellem de tre grupper. Der er forsat ingen opdeling af den lille kvote, da erfaringsmæssigt holder hele sæsonen.

Bestyrelsen

 

1 Comments

  1. Frank Pedersen

    Ikke så smart for os der lejer ophold flere år i forvejen ,og nu skal skære ned på de enkelte ophold for at komme 3 gange, mindre fisk betyder kvoten er væk på 2-4 dage måske.
    Håber alle udlejerne er forstående for alle de ændringer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*