Nyt fra Skjern Å Sammenslutningen

Som i nok ved har vi haft den seneste bestand-analyse fortalt, at der er flere laks i åen end nogensinde i nyere tid. Det er fantastisk nyt, som alle bør glæde sig over.

En af betingelserne for overhovedet at få en kvote er, at vi laver vandpleje. I år kan formanden for Vandplejeudvalget i SÅS Torben Thinggaard og alle de frivillige (i ved hvem i er) dokumentere, at de i 2022 har håndteret omtrent 4500 kubikmeter grus og skjulesten. Det modsvarer til i alt næsten 7000 tons sten. Det er ny rekord, og Vandplejeudvalget har flere ting i støbeskeen , så det tegner godt for fremtiden. 1000 tak herfra skal især lyde til Torben + frivillige. Også stor tak til kommuner, fonde, biologer, eksperter og lodsejere. Det har kun været muligt på grund af dem og det gode samarbejde vi har.

Som noget nyt i 2023 simplificerer vi betalingen af det obligatoriske Skjern Å Kontingent. Det bliver således fremover 100% digitalt for at spare ressourcer, effektivisere indbetalinger og forbedre de fremtidige muligheder for at tracke data. Vi håber, alle vil tage godt imod det.

For at få kvoter er det også et krav, at vi kontrollerer fiskeriet ved Skjern Å. Vi vil derfor i dialog med foreninger og lodsejere inden sæsonen 2023 forsøge at optimere kontrolindsatsen i Skjern å systemet.

Vi afventer nu spændt udmeldingen om kvoter fra DTU, med hvem vi har en fortsat positiv dialog.

I håbet om et helt fantastisk 2023 til alle – og at vi får sat endnu mere turbo på samarbejdet omkring laksens liv i Skjern Å.

Mvh Bestyrelsen i SÅS

Grus i Skjern Å

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *