Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   16,54 °C

 

Regler for fiskeri ved høje temperaturer!

 

På anbefaling fra DTU Aqua har Skjern Å Sammenslutningen valgt at forbyde fiskeri i Skjern Å systemet på vand hørende under SÅS, når vandtemperaturen rammer de 18 gr.  For at undgå at fiskeriet åbner og lukker med korte intervaller, har man ligeledes bestemt, at fiskeriet først åbner igen når vandtemperaturen falder til under 16,5 gr. Det betyder i praksis, at man nogen gange kan fiske fra morgenen og indtil midt på eftermiddagen. Dette forekommer ofte i perioder med høje dag temperaturer og lave nat temperaturer. I perioder med høje nat temperaturer kan man opleve længere perioder hvor fiskeriet er lukket. https://www.fiskepleje.dk/nyheder/2018/06/genudsaetning-laks

På hjemmesiden vil det tydeligt fremgå når fiskeriet er lukket. Ligeledes er det tydeligt signaleret, at fiskeriet åbner igen ved ved 16,5 gr. SÅS anerkender, at det kan være svært at se sidstnævnte under fiskereglerne. Det bliver der selvfølgelig rettet op på.

Tiltaget er lavet på baggrund af undersøgelser, der viser en øget dødelighed ved genudsætning når vandet bliver varmt. I varmt vand har fiskene svært ved at udskille de mælkesyre der ophobes under fighten. Det betyder også at der skal vises særligt omhu, når temperaturen nærmer sig de 18 gr.

SÅS har på hjemmesiden lavet et system der styre åbning og lukning af fiskeriet automatisk. Andre sammenslutninger kan have valgt andre løsninger, hvilket man skal være opmærksom på, hvis man skal fiske i Varde Å eller Storå.

1 Comments

  1. Frank Pedersen

    Det med varmen og kvoten kunne løses ved kun at lade de der vil /må beholde en fanget laks fiske, laksen er nok ligeglad med vandtemperatur når den er død, og ikke bliver genudsat.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*