Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   6,07 °C

 

Film om drænspulinger

 

I foråret 2023 oplevede Skjern Å systemet indtil flere forureningsager med drænspulinger direkte ud i vandløbene. Som det desværre også er sket tidligere. SÅS indkaldte derfor landbrugsorganisationer, maskinstationer og kommunerne til en drøftelse af, hvordan man undgår drænspulinger ud i vandløbene.

Alle var enige om at denne praksis er uacceptabel, og man blev hurtigt enige om at få produceret to små film til landmænd og maskinstationer med oplysninger om, hvordan drænspulinger kan gennemføres både lovligt og uden påvirkning af vandløbene.

Herning Kommune påtog sig opgaven som tovholder for projektet, og nu er der kommet to små film ud af det. En helt kort version som redegør for det ulovlige i at spule dræn ud i vandløbene, og en lidt længere version der fortæller om hvordan man faktisk løser problematikkerne.

Filmen er resultat af et godt og konstruktivt samarbejde mellem parterne, og et godt eksempel på at meget kan lade sig gøre, når der føres en god og sober dialog. Fra Skjern Å Sammenslutningens side skal lyde et tak til alle for at støtte op om projektet.

Se filmene her og vær gerne med til at sprede dem ud så flest mulige får dem at se.

Okkerfilm – teaser

Okkerfilm

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*