Genslyngning af Brogaard Bæk

Ikast- Brande Kommune har genslynget en del af Brogaard bæk. En tidligere en kilometer lang strækning er nu blevet 1,3 km. lang. Samtidigt er der udlagt 21 nye gydebanker, som forhåbentlig bliver udnyttet af havørrederne allerede til vinter. Brogaard Bæk er et tilløb til Karstoft Å, og danner sammen med Tarp Bæk, Risbjerg Bæk og Bæksgård Bæk den øvre del af Karstoft Å.

Lenny Stolborg fra Ikast- Brande Kommune som er projekt ansvarlig, har lavet aftale med Skjern Å Sammenslutningens vandplejeudvalg om udlægning af dødt ved og skjulesten. Ligeledes har Kommunen lovet at udplante vandplanter på strækningen, så forholdene hurtigst muligt bliver gunstige for en stor ørred bestand.

Ikast- Brande Kommune har tidligere genslynget den nedre del af Brogaard Bæk og lavet passage ved ved Brogaard Dambrug. Dambruget er i dag et modeldambrug med vandindtag og udløb samme sted, så bækken belastes mindst muligt. Vandet i Brogaard Bæk er klart og stort set uden okkerbelastning.

Læs i øvrigt også – https://www.sportsfiskeren.dk/natur-og-fiskeripolitik/nyheder/2023/11/nye-slyngninger-paa-brogaard-baek

Tak til Ikast- Brande Kommune, godt arbejde og et skridt i den rigtige retning!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *