Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   4,01 °C

 

Ny stærk lystfiskerforening på vej ved Karup Å og Skjern Å

 

Bestyrelserne i de tre foreninger Aulum-Haderup Sportsfiskerforening, Herning Ikast Lystfiskerforening og Sønder Resen Lystfiskerkonsortium lægger op til at fusionere de tre foreninger fra 2024. Målet er at skabe en ny stærk lystfiskerforening med noget af det bedste og smukkeste fiskevand ved Skjern Å og Karup Å og derforuden fiskevand i den øvre del af Storåen, samt i flere mindre vandløb og nogle søer. Den nye forening skal være et stærkere fundament for foreningslivet, men bl.a. også kunne mobilisere endnu flere kræfter til den store vandplejeindsats, lystfiskerne allerede lægger.

Det vil naturligvis være op til medlemmerne på efterårets generalforsamlinger, men for bestyrelserne i de tre foreninger er konklusionen klar. Sammen er man stærkere og kan løfte mere – til fordel for både medlemmerne og naturen – og ved at tage det bedste med fra hver forening og kombinere erfaringer, kan man også styrke samarbejdet med de kommuner foreningernes fiskevand løber igennem, og med de lodsejere der venligt stiller deres fiskevand til rådighed.

På den baggrund har de tre bestyrelser over en periode drøftet mulighederne for en sammenlægning, og er nu klar til at spørge medlemmerne på efterårets generalforsamlinger, så en sammenlægning kan træde i kraft fra 2024.

I en fælles udtalelse fra de tre formænd, Jens Hvam (AHSF), Jan Møller (HILF) og Jan Snejbjerg Jensen (SRLK) lyder det:

”Vi har en unik mulighed for at skabe og videreudvikle noget af det allerbedste og mest attraktive fiskevand i Danmark.  Med afsæt i den fantastiske natur vores hoved-vande løber igennem, vil vi kunne tilbyde lakse- og havørredfiskeri i absolut verdensklasse og sikre natur- og fiskeoplevelser til alle i alle aldre.

Med det arbejde der allerede er sket de seneste år, synes vi, det er et naturligt skridt at forene kræfterne, så vi kan løfte mere og stå stærkere. Både i relation til at gøre det endnu bedre for vores medlemmer og for åerne og den natur, som de løber igennem.

Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi tror på, at vi i samlet flok kan tage bedre hånd om foreningernes unge medlemmer og forhåbentligt også af den vej lykkes med at få flere børn og unges øjne op for naturen og de mange kvaliteter, der ligger i at komme ud i den.”

Sammenlagt råder de tre foreninger over mere end 130 km fiskevand, herunder noget af det bedste og smukkeste fiskevand ved Danmarks to mest berømte vandløb, Skjern Å og Karup Å, men kan også byde på spændende fiskeri ved en række mindre vande som Vorgod Å, Fjederholt Å, Haderis Å, søfiskeri i Sunds Sø og lange stræk på den øvre del af Storåen. Den nye forening kan derfor tilbyde medlemmerne en helt enestående kombination af muligheder i deres fiskeri.

Med over 800 medlemmer i den nye forening vil der samtidigt være et solidt grundlag for at øge omfanget af foreningsaktiviteter, herunder opskalere arbejdet med vandplejen.

De tre bestyrelser håber både medlemmer, lodsejere, kommuner og vores mange gæstende lystfiskere vil tage godt imod initiativet.

Har man spørgsmål, er man velkommen til at kontakte en af de tre formænd.

2 Comments

 1. de clercq carl

  Dear fishing friends, my name is Carl De Clercq from Belgium.
  Can I become a member of the new association ?
  What formalities do i have to complete ?
  What is the price for membership ?
  Thanks behorehand for your reply.
  You can answer in Danish if more convenient.
  I speak Danish reasonably well and have fished in Denmark since 1997.
  Carl De Clercq

 2. FinnSommer

  Dear Carl De Clercq,

  The new association will be officially founded on 22 November and its name will be Midtvest Lystfiskerforening.
  After the foundation of the association, a website will be created where you can find information. I will write you the web address later when Midtvest Lystfiskerforenings website is online, so keep in touch.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*