Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   6,07 °C

 

Hold laksen i vandet!

 

Laks som skal genudsættes, skal fremover være i kontakt med vandet hele tiden. Det har Fiskeridirektorater, FD tilkendegivet over for Skjern Å Sammenslutningen, SÅS.

I betingelserne for kvoten 2023, https://skjernaasam.dk/uncategorized/laksekvoten-2023/ er det beskrevet at genudsatte laks som fotograferes, skal have kontakt med vandet. Efterfølgende har FD præciseret, at det selvfølgelig gælder alle laks som genudsættes, og ikke kun dem som der tages foto af.

SÅS støtter op om dette initiativ, og opfordrer samtidigt alle til at medbringe et stort fangstnet med små masker når man er på laksefiskeri i Skjern Å. Fangstnet gør det ulig lettere at håndterer fiskene, når man kan lade fisken ligge i nettet mens man finder krogløser, målebånd osv.

På et møde mellem SÅS kontrollørerne og Fiskeridirektoratet den 4 april, blev det debatteret hvorledes betingelserne skulle tolkes. Der var enighed om, at det er mere vigtigt at fiskenes hoved, end fiskens hale, er under vand. Kort og godt. Pas godt på fisken, hold altid hovedet under vandet. Gælder selvfølgelig også havørreden!

Det betyder samtidigt at den tidligere regel med 5 sekunder over vandet bortfalder. Skjern Å Sammenslutningen opfordrer alle til at hjælpe hinanden derude. Overtrædelser er principielt sanktion berettiget, altså risikere man en bøde såfremt man ikke følger reglerne.

Gode eksempler 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*