Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   6,07 °C

 

Årets el-fiskeri og Laksedag

 

Årets el-fiskeri i Skjern Å systemet er afsluttet for denne gang. Selvom der måske ikke var helt så mange laks som i 2022, var det ikke noget problem at fange de laks der skulle bruges til avlsarbejdet. Alle fiskene er nu afstrøget, og bortset fra de fisk som veterinærerne har taget prøver fra, er alle fiskene genudsat i Skjern Å. Havørrederne i Skjern Å systemet er som altid lidt senere med gydningen, så her mangler vi stadig at få få strøget de sidste fisk. Og modsat laksene var der fremgang at spore i ørredbestanden, vi håber at denne tendens holder fremadrettet. Der anvendes som altid 50 par laks til avls arbejdet, og meget gerne det samme for ørrederne. Her kan det dog ofte være svært at skaffe nok hanner, så derfor bruges nogle små bækørred hanner som supplement. Dermed sikres en god genetisk variation i avlsarbejdet.

Til Laksedagen den 3. december havde alle mulighed for at komme og se el-fiskeriet, ligesom der var god mulighed for at se laksene helt tæt på, når de blev sat i bassinerne. Laksedagen var som altid god besøgt, og velvillige sponsorer havde doneret fine præmier til lotteriet. Tobias Park lavede en lille fin film fra dagen som kan ses på linket herunder.

Sponsorerne til Laksedagen – Kæmpe stor tak til alle 🙂

NAM – Borris Fiskeriforening – Skeldal Fluer – Sdr. Felding Lystfiskerforening – Laksens Hus – AROS – Out.nu Tarm – Sportsfiskerforeningen af 1. juni 1943 – ZPEY – Korsholm – Skjern Å Dalens Lystfiskerforening – ASFF – Seatrout – Rapala

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*