DTU Fangstjournal
Skjern Å Sammenslutningen samarbejder med Fangstjournalen
Fra sæsonstart 2023 har SÅS indgået et samarbejde med Fangstjournalen, omkring indrapportering af fisketure, fangster og styring af kvoter. Det behøver ikke betyde så meget for dig, da du stadig kan finde en formular til fangstindberetning på den sædvanlige plads under fanen ”Indberet”. Men som noget nyt kan man nu også indberette fisketure og fangster via Fangstjournalens app.
God stil at holde øje med bestandene
Hvis vi sammen husker at indrapportere alle fisketure og fangster i Fangstjournalen hjælper vi hinanden med at indsamle vigtig viden om vores fiskeri. Ved at følge med i om der bliver kortere eller længere imellem fangsterne, kan vi f.eks. få vigtig indblik hvordan de forbedringer vi laver i vores vandløb forbedrer fiskeriet eller hvordan prædation, forurening osv. kan forringe fiskeriet. Dermed får vi en bedre forståelse for hvor vi skal samle kræfterne for at bevare og styrke det gode fiskeri.
Vi håber derfor, at du vil bruge Fangstjournalen til at få registreret dine fisketure, og dermed støtte op om det gode formål med at indsamle bedst mulige data til at sikre godt fiskeri i fremtiden. Det er god stil!
Hold styr på fangsterne med Fangstjournalen
Du kan bruge fangstjournalen til at holde styr på alle dine fangster uanset hvor du har fanget fisk. En smart ting når du bruger Fangstjournalens app til at registrere dine fisketure fra f.eks. Skjern Å systemet, er at Fangstjournalen automatisk sender dine indtastede fangster til SÅS og samarbejder din forening med Fangstjournalen så dukker fangsterne også op på deres lister over fangster. På den måde behøver du blot indtaste et sted samtidig med at du er sikker på at alle regler er overholdt i forhold til kvoteregistreringer. I appen er der for øvrigt også nem adgang til en oversigt over SÅS fiskeregler og den øjeblikkelige status for kvoten.
Husk gerne nulture
Noget andet smart ved Fangstjournalen er at du nemt kan indrapportere nulture. Selvom det kan være lidt tungt at blive mindet om hvor meget der engang imellem skal kæmpes for fiskene så kan man blive klogere på eget fiskeri ved at registre de gange man er gået forgæves. Samtidig giver nulture vigtig viden til forskning og forvaltning, for ved vi hvor langt der er mellem fangsterne kan vi bedre forstå fiskeriets tilstand. Nulturene er også vigtig viden for SÅS, blandt andet fordi vi derved får en bedre forståelse for hvordan fisketrykket fordeler sig over sæsonen og imellem strækningerne.
Nulture kan nemt indrapporteres via indtastningsformularen på hjemmesiden og naturligvis også via Fangstjournalens app.
Kom nemt i gang
Du kan gratis hente Fangstjournalens app til din mobiltelefon. Herefter skal du oprette dig som bruger, og så er du i gang.
Klik på ikonet for at downloade app`en til iPhone eller Android:
Du kan også finde Fangstjournalen på https://fangstjournalen.dtu.dk/ hvor du kan taste fisketure fra alle fiskevande ind via computer.
Skulle du opleve at Fangstjournalen er svær at komme i gang med, så kan du her nedenfor finde demonstrationsvideoer som viser hvordan du kan bruge Fangstjournalen.
Du kan også læse mere om Fangstjournalen her: https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua
Her kan du finde videoer om andre og gode funktionaliteter i Fangstjournalen, for eksempel hvordan du redigerer en fisketur som du allerede har afsluttet.
Du kan også følge med i Fangstjournalens nyheder. Fangstjournalen udsender jævnligt små nyhedsbreve via Facebook og via www.fiskepleje.dk.
Sådan gør du hvis du oplever problemer med formularen på hjemmesiden
Hvis du oplever problemer når du indberetter en fangst via formularen, så prøv først disse trin:
- Prøv at indberette en ekstra gang for at se om det virker.
- Tjek om der er nogle obligatoriske felter du ikke har udfyldt. Normalt er disse markeret med rødt.
- Er din browser opdateret? Vi har oplevet få problemer med Safari browseren (den der bruges på iPhone/iPad). Prøv at hente/bruge Chrome browseren i stedet for.
- Hvis du bruger mobiltelefonen, så prøv at indberette fangsten via computer.
Hvis du stadig ikke kan indberette din fangst, eller modtager du ikke en e-mail-kvittering efter du har indsendt en fangst, så kontakt venligst Søren Larsen (+45 2440 6921)
Hav venligst så mange som muligt af nedenstående oplysninger klar:
- Dato og tidspunkt hvor indberetning er forsøgt.
- Hvilken browser du bruger (gerne med versionsnummer).
- Hvilken enhed du indberetter fra (fx Windows eller mobiltelefon mærke og model).
Vi vil så forsøge at løse dit problem, eventuelt i samarbejde med DTU.