Som det har fremgået af i pressen, er DCV økonomisk udfordret, hvilket desværre kun er blevet værre de sidste par år. Det er der flere grunde til. Prisen for de Laks som Fisketegnsmidlerne finansierer, er et rammebeløb, som ikke er index reguleret. De direkte produktionsomkostninger stiger, eksempelvis er el tredoblet i pris. Produktionen af aborreyngel i Randers har desværre måtte nedlægges, da afsætningen svigtede. Projektet SDPAS er afsluttet og giver ikke flere indtægter til rådgivningen. Alt dette lagt sammen gør at DCV er meget økonomisk udfordret.
De Jyske Åer som DCV opfostrer Laks til, er desværre endnu ikke selvreproducerende. Derfor er stadig behov for en hjælpende hånd. Lige nu arbejder ledelsen og bestyrelsen hårdt på at redde DCV, så der forsat kan produceres fisk til udsætning. Der er lavet aftale med kommunerne ved Skjern Å og Skjern Å Sammenslutningen, om et projekt til styrkelse af Havørreden til Skjern Å, da bestanden er meget trængt. Dette projekt hjælper meget, men bringer alene desværre ikke balance i økonomien. Der er kontakter/møder med Ministerierne om muligheden for en højere betaling af Laksen, som finansieres af Fisketegnsmidlerne. Vi håber der snart kommer en afklaring. Lykkes dette, er DCV godt på vej til at få skabt en økonomi, som der kan bygges videre på. Her og nu ser 2022 meget svær ud for DCV, med de elpriser vi har pt. DCV forventer udgifter til el som er 800.000 kr. højere end i 2021.
Også selv om Staten vil understøtte DCV, er vi helt afhængige af økonomisk støtte fra de kommuner og sammenslutninger som hører til de Åer, som der har udbytte af fiskeudsætningerne.
Vores Åer desværre ikke endnu er selvreproducerende, så vi håber at alle vil støtte op omkring DCV´s og SÅS arbejde for fiskebestandene.
Skjern Å Sammenslutnings bestyrelsesmedlem i DCV
Ib Karstensen
Fin redegørelse, Ib. Håber jeres bestræbelser bærer frugt. Lidt drilsk kan jeg spørge om i har søgt om økonomisk støtte bidrag fra Danmarks ornitologisk Forening, der våger over skarven?