Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   °C

Lystfiskerfestival

Aldrig før har nogen fået så mange oplevelser for 100 kr.

Interessen for Danmarks største outdoor lystfiskerfestival er stor. Skarrild kommer til at stå på den anden ende, når det vælter ind med aktører og gæster til Skjern Å Lystfiskerfestival 2016.

Lystfiskerfestivalen afholdes i weekenden d. 28.-29. maj. Programmet er nu færdigt, og det står klart, at et hav af oplevelser venter lystfiskeren og naturelskeren, der gæster festivalen. – Aldrig før har nogen lystfisker haft mulighed for at få så mange oplevelser – for de 100 kr en weekendbillet koster.

Foruden det sidste nye grej fra førende grosister og grejforretninger, kan festivalgæsterne opleve en perlerække af spændende foredrag med lystfiskerkoryfæer fra nær og fjern. En dansk og international elite af fluekastere vil give opvisning og demonstrere fluekast. Mens nogle af landets bedste fluebindere, suppleret med sublime fluebindere fra Sverige, Holland og Skotland, vil trylle forunderlige fiskefluer frem ved fluestikken.

Blandt de spændende hobbybetonede salgsudstillinger festivalgæsterne kan opleve er knivmageri, læderarbejde, pileflet, lystfiskerkunst og stangbygning.

Søndag d. 29/5 kulminerer fluebinderiet i en ny stor fluebindingskonkurrence, der har fået titlen Danish Open. Vinderne kåres søndag kl 16, og der er masser af flotte præmier på spil.

Det er der også i festivaltombolaen og på en auktion til fordel for de vilde laksefisk. Her er det muligt, at vinde dyre fiskestænger, fiskehjul, weekendophold, guidning, pilekurve, køkkengrej og meget andet godt. Der kan allerede nu forhåndsbydes på auktionen på hjemmesiden www.lystfiskerfestival.dk

Festivalen starter lørdag d. 28/5 kl 10.00 med ægte skotsk sækkepibemusik og tale af viceborgmester Kent Falkenvig fra Herning Kommune. Herefter optræder, den skotske sækkepibespiller Glen Ross Gillespie på slap line, efterfulgt af falkemanden Flemming Sanggaard, der flyver med sine jagtfalke og viser sine fugle frem.

Det er de vilde laksefisk, der er særlig er fokus på ved årets festival. Der vil blandt andet blive holdt foredrag om de oprindelige, danske vildlaks og om, hvordan lystfiskeren så skånsomt som muligt behandler de fisk, der ikke skal hjemtages, men som genudsættes.

Skjern Å Lystfiskerfestival så første gang dagens lys i 2014, efter et par lystfiskere og ildsjæle fra Lystfiskerforeningen af 1926, et år tidligere fik en ide om at lave et outdoor-lystfiskerevent ved Skjern Å i Skarrild. – Bare for sjov, og fordi områdets smukke natur indbød til det.

Den første festival blev takket være god opbakning – ikke mindst fra Skarrild-borgerne – en succes. Udbyttet var beskedent, men, med grønne tal på bundlinien – og på mange opfordringer fra de medvirkende – blev det besluttet at forsætte festivalen en gang hvert andet år.

Festivalen, der varer to dage, og arrangeres af Lystfiskerforeningen af 1926 med hjælp fra en række samarbejdspartnere, er et non-profit event. Festivalen støttes af en række sponsorer, blandt andet Herning Kommune, Ringkøbing Skjern Kommune og Danske Bank.

Et eventuelt overskud vil gå til Skjern Åens vilde laksefisk, til beskyttelse af de vilde laksefisk og ophjælpning af fiskebestanden.

I forbindelse med festivalen, har Ikast Mikrobryggeri fremstillet et helt specielt øl-sæt i et begrænset oplag på 200 stk. Sættet består af tre forskellige øl med etiketter udført af kunstneren og grafikeren, Lars Østergaard Jensen. Et af motiverne stammer fra Skjern Å ved Skarrild, et andet forestiller en Skjern Å-laks, det tredje relaterer til festivalplakaten. Ølsættet, der koster 130 kr kan købes på festivalen. Overskuddet går ubeskåret til de vilde laksefisk.

Mange overnatningssteder i området omkring Skarrild, melder udsolgt. Festivaludvalget håber på godt vejr. Forplejningen er på plads. Den lokale isproducent sælger is på pladsen og pølsemanden, er klar med ristede pølser, kolde fadøl og sodavand. – Så kan det ikke gå helt galt.

Lørdag aften har Lystfiskerforeningen af 1926 i øvrigt indbudt til fejring af foreningens 90 års fødselsdag. Så står den på helstegt pattegris og fadøl til medlemmer af foreningen, samarbejdspartnere, aktørerne og hjælperne på pladsen.

Læs mere om Skjern Å Lystfiskerfestival, de spændende aktører, og se det omfattende program på www.lystfiskerfestival.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*