Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   4,01 °C

 

Velkommen til sæsonen 2022

 

Skjern Å Sammenslutningen ønsker alle lystfiskere en god 2022 sæson. Vi håber der er mange fisk derude, selvom vi må erkende at der mange udfordringer for fiskebestandene i Skjern Å systemet. Det er fortsat skarven som giver anledning til størst bekymring. En række jægere har gjort en særlig indsats for at holde skarven væk fra åen, og uden denne indsats havde der nok ikke været meget tilbage. Tak til alle der har brugt timerne tidligt og sent. Alligevel ses mange skarv dagligt fiske i åen. Vi opfordrer endnu en gang alle underskrive kampagnen for færre skarv i Danmark. https://www.sportsfiskeren.dk/f%C3%A6rreskarver 

I løbet af vinteren er der gjort en stor indsats for at fange havørred moderfisk til ørredprojektet. Det er lykkedes til vis grad og der er nu ca. 100.000 ørreder på vej. Derudover er der fokus på en række andre problemstilliger. Kommunerne har nedsat en ERFA gruppe som har fokus på ørreden. Senest har det resulteret i en henvendelse til Sluseudvalget i Hvide Sande, med en anmodning om at holde slusen åben mindst 4 gange i døgnet, således at fisk får bedre mulighed for at passere denne flaskehals. Husk venligst at havørred fortsat er total fredet i Skjern Å systemet og skal genudsættes skånsomt.

Årets laksekvote er på 400 laks fordelt med 175 store > 73 cm og 225 laks < = 73 cm. I lighed med tidligere deles den store laksekvote, i to. Første del af kvoten, 78 laks, frigives fra den 16.4. Når denne kvote er opfisket, frigives en særkvote kvote på 6 laks opstrøms Tarp Bro i Skjern Å, 6 laks i Vorgod Å opstrøms Jernbanen, og 6 laks i Omme Å opstrøms Vester Ringvej. Den 16.6 frigives anden del af den store kvote, ligeledes 78 laks.

 

2 Comments

 1. Søren Rasmussen

  Hej.
  Kunne i oven i de andre tiltag i gør ikke lave total cach & release i Skjern Å. Det gøres med stor succes i både Island og tildels Scotland. Jeg er sikker på at langt de fleste vil forstå sagen. Min kone og jeg har hidtil selv sat alle fisk ud igen hvis ikke det er en lille hanfisk under 75. Vi har besluttet at fra denne sæson fisker vi udelukkende cach & release.
  Anden store opgave er vel genskabelse af mange flere gydebanker. Det koster penge. Hvad med at lave en fond hvor man på frivillig basis online kan indbetale penge ?

  1. Otto Andersen

   Hej Søren
   Jeg er lodret uenig. Tager kun på fisketur efter laks til jeg evt. fanger en jeg må beholde.
   Synes egentlig ikke laksefiskeri er særlig interessant eller inspirerende, snarere kedeligt.
   Grejet er alt for tungt, selvom jeg bruger let stang kastevægt 5 til 20 g. og let multihjul.
   Fisker kun flue klasse #3 og #5 samt spin helst kun UL.
   Til gengæld er en vild laks en fantastisk smagfuld spise, og ikke sammenlignelig med kedelige burlaks, som lever vegetarisk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*