Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   14,92 °C

 

Ingen Burfisk i Havet

 

Johan Flyvbjerg har startet kampagnen  “INGEN BURFISK I HAVET”. Her arbejder han for at gøre opmærksom på alle de problemer som opdræts industrien påfører de vilde fiskebestande. I England har man kørt kampagnen “Off the table” hvor man opfordre restauranter til ikke at serverer burlaks. Johan håber at lykkes med noget lignende i Danmark.

Opdræt i havet er lige nu den største udfordring for de vilde laksebestande en række steder i verden. Sygdomme, genetisk forurening, og lakselus truer de vilde bestande eksempelvis i Norge, hvor den vilde laksebestand er mere end halveret de sidste 30 år. Hertil skal lægges en elendig dyrevelfærd med en uanstændig høj dødelighed og depressive fisk.

De to nordmænd Simæn Sætre og Kjetil Østli har skrevet den fremragende bog “Den Nye Fisken” som omhandler historien og konsekvenserne af det norske lakseopdræt. Firmaet patagonia har købt et parti af bøgerne og spredt den ud, så så flest mulig får mulighed for at læse den. Bogen sælges til en absolut favør pris og alle pengene går til Danmarks Center for Vildlaks, som til gengæld udsætter 12 vilde laks i naturen for hver bog der bliver solgt.

Bogen kan købes hos Laksens Hus eller hos Korsholm i Skjern for bare kr. 150,- Bogen er et “must have” for alle der bekymre sig om vilde fiskebestande.

 

https://www.instagram.com/ingenburfiskihavet/

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*