Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   16,64 °C

 

Hvad er “God økologisk kvalitet” i vores vande?

 

Hvad betyder “god økologisk status” for vores farvande, og hvorfor er det et mål, der er vigtigt at nå?

Denne korte film giver et klart og kortfattet svar, ved at understrege den væsentlige værdi af et sundt akvatisk økosystem for alt liv på planeten.

Filmen blev realiseret gennem EU MARS-projektet, i tæt samarbejde med forskerne Dr. Christian Feld og Dr. Sebastian Birk fra Universitetet i Duisburg-Essen. Det blev finansieret af Den Europæiske Union, under det syvende rammeprogram.

Filmen er publiceret på engelsk, tysk og hebraisk, og vises filmen internationalt på forskellige symposier om emnet vandbeskyttelse, og stilles til rådighed gennem adskillige online platforme. Det fungerer som et værktøj inden for undervisning, og er målrettet mod offentligheden, med det formål at fremme god økologisk status.

1 Comments

  1. Lasse

    Vandløb er vel jordens blodårer, og kan vel næsten direkte sammenlignes med vores blodårer!?. Mennesker dør, hvis blodårerne ikke fungerer – eller bliver forurenede. Hvis jordens blodårer ødelægges eller forurenes, vil jorden dø.
    Håber indsigten i, hvor stor betydning naturen har for menneskers livskvalitet, vil øges fremover. Håber også fredninger, naturhensyn og naturbeskyttelse, fremover vil blive prioriteret fremfor kortsigtet økonomisk udnyttelse af den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*