Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   11,64 °C

 

Kvoten lukket for laks over 70 cm på de nedre åstrækninger.

 

Kvoten for laks større end 70 cm er nu opbrugt i Vorgod Å nedstrøms jernbanen, i Omme Å nedstrøms Vester Ringvej og i Skjern Å nedstrøms Tarp Bro. Vi beder derfor alle være særligt opmærksom på dette forhold. Vi beder alle om at være med til at bringe informationen ud til alle lystfiskere. Vi opfordrer samtidigt til, at de fisk som fanges fra nu af, genudsættes som forsigtigt og skånsom som muligt. Vi opfordrer til gennemlæse nedenstående anbefalinger.

Anbefalinger fra DTU og/eller SÅS ved Catch & Release-fiskeri

  • Brug ikke enkeltkrog større end størrelse 2, dobbeltkroge større end 10 og trekroge større end størrelse 8.
  • Klip linen tæt ved krogen hvis skånsom afkrogning ikke er mulig.
  • Medbring krogløsertang, krogfjerner og saks.
  • Løft ikke fisk som skal genudsættes ud af vandet ud af vandet i mere end 5 sekunder.
  • Anvend tilstrækkelig kraftigt grej til at håndtere store fisk og undgå lang fight-tid.
  • Brug ikke gaf ved landing af fisk der skal genudsættes.
  • Brug ikke handsker ved landing af fisk der skal genudsættes.
  • Håndter fisken som skal genudsættes hurtigt og hensynsfuldt.
  • Anbring målemærker på din fiskestang, så du nemt og hurtigt kan måle fiskens længde i vandet.
  • Lad tvivlen kommer fiske til gode, hvis du er usikker på fiskens længde, når kvoten af storelaks er opbrugt.
  • Brug kun fangstnet med finmasket knudefri pose, max 10 mm. gerne finere.
  • Overvej at droppe fiskeri med naturlig agn eller agn med duftstof ved catch and release fiskeri
  • Overvej at skifte til enkeltkrog ved catch and release fiskeri.
  • Antallet af genudsatte laks bør begrænses til et fornuftigt niveau. Den anbefales at det årlige antal af genudsatte laks begrænses til 10 laks pr. år og dagsfangster bør begrænses til 2 laks.

 

Det er miljøministeriet der udsteder kvoten på baggrund af anbefalinger fra DTU Aqua. Det er Skjern Å Sammenslutningens ansvar at kvoterne overholdes.

Bestyrelsen

7 Comments

  1. Gert Midtgard Nielsen

    Kvoten på laks er snart opfisket, dygtig gjort det tog knap 14 dage. Det skal nok tiltrække de mange udenlandske fiske turister som borgmesteren og turistforeningen fra Skjern/Ringkøbing mener kommer her op med en omsætning på flere millioner kr. årligt. Har sommerhus tæt ved Skjern å gennem mange år hvor jeg samtidig også har været medlem af Skjernådalen, har nydt mange gode timer ved åen det meste af tiden ikke mindst de lune dage fra maj til august med fiskestangen det har givet en fisk i ny og næ fordelt ud over hele sæsongen, mine naboer i sommerhusområdet har gennem årene lejet ud til tyske og hollandske fiskere men flere har canslet turen her op på grund af opfisket kvoter. Talte med 8 fiskere fra Hamborg (alle medlemmer af en fiskeklup med over 2000 medlemmer) de tager turen til Norge fremover hvis ikke der kommer andre regler, der kan vi da få laksen med hjem. Danmark er nok det land i Europa som har flest “Eksperter” kunne en af de kloge hoveder ikke finde en bedre løsning? Hvad får man ud af at være medlem i dag og fremover?

  2. Victor

    Is the possibility to kill a fish the only reason to be on the river? I do only C&R for all fish I catch for last 4 years and enjoy every moment of fishing trip. Quota is a good thing. C&R for all wild salmon!

  3. Frank Pedersen

    Der burde som minimum kunne hjemtages 1 laks pr mand/år det ville sprede fiskeriet ,at man kunne tage til åen og tage en laks med hjem uanset tid på sæsonen.

    Det burde let være muligt ,hvis det blev forbudt at tage dem i garn ,også på opvækst pladserne, og minimere sæl bestanden,

    I øvrigt skal der alligevel stort held til at få en laks til at hugge, så ingen siger ,at det sker for en hvert år.

  4. Lasse

    Kanon go’ løsning med kvoter.
    Det er derfor fiskeriet er godt. Ved kvotestop er det bare slut. Hvor svært kan det være at forstå??.

  5. Jakob Larsen

    Man skal undgå at kun de store laks hjemtages, da det kan give en genetisk påvirkning af bestanden i favør af småvoksne laks. Dvs. en laks pr mand er ikke en god ide. Bedre at frigive fiskeriet helt for de mindste. Hvor stor “storekvoten” skal være afhænger af fastsat gydebestandsmål – eller det antal hunfisk, der skal til at besætte åsystemet optimalt med æg, efter det princip der benyttes i Norge. Det nuværende “først til mølle” er et unødvendigt stressende fiskeri på en for lille kvote.

  6. Steen

    Et forslag til en anderledes forvaltning af kvoten på de store laks kunne være at dele kvoten op. 1/3 i april begyndende d.16-04, 1/3 begyndende første week-end i maj, 1/3 begyndende første week-end i juni. Derefter er der vel ved at være nogle af de små. Der er jo ikke flere fisk at fange, men langt flere vil få chancen for at fange drømmelaksen. Den økonomiske gevinst vil også blive større for foreninger, hytteudlejere og handlende i lokalområdet. Har ikke selv økonomiske interesser i spil, vil bare gerne fange en laks og hjemtage den uden at være stresset af det nuværende pres i april. Indrømmet jeg er til Catch & Freeze og stopper fiskeriet når og hvis jeg er så heldig at fange en laks. Det er sket 3 gange siden 2006!!

  7. Ryan van der Eijk

    Hi Gert,

    I live in The Netherlands and I’ve come and fish in the Skjern for years now. I know some other Dutch anglers who go fishing in the Skjern. Do you really think we drive to Denmark because we want to take home some salmon? No, we drive to Denmarkt because we can catch a nice salmon. And thanks to the quota system we still can enjoy some nice fishing! That is why we come to Skjern. All my salmon and seatrout were returned to complete their journey and make more salmon and seatrout.
    I’ll be there again in the fall of this year! Already looking forward to some nice fishing.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*