Kvoten for hjemtagning af Laks holdes lukket resten af året

En enig bestyrelse har på bestyrelsesmødet den 13.8.24 vedtaget fortsat at holde alle kvoter lukket for hjemtagning af Laks. Det blev vurderet, at en åbning for hjemtagelse af Laks på den lille kvote ville genere et stort fisketryk, som også ville kunne belaste de meget få store Laks som er i systemet. Der skal efterfølgende evalueres på dette års lukning og forhåbentligt findes en god plan for næste år, så det igen bliver muligt at hjemtage Laks fra Skjern Å.

Det er forsat tilladt at fiske i åen, men Skjern Å Sammenslutningen opfordrer til mest muligt skånsomt fiskeri. Husk at Laks og havørreder skal holdes i vandet hele tiden. Se anbefalingerne fra DTU her: https://www.fiskepleje.dk/vandloeb/fiskeriregulering/genudsaette_fisk

Der er formentlig flere årsager til at opgangen af Laks i Skjern Å er dårlig. Den samlede prædation fra Skarv kan være op mod 80 % af fiskene. Indstrømningen fra Skjern Å til Hestholm Sø er formentlig også en faktor, da alle undersøgelser viser, at 75 -85 % af de smolt som ender i kunstige søer går tabt. De senere års store vinter afstrømninger kan have en negativ effekt på overlevelsen af æg og yngel, og endeligt kan de stigende temperaturer i Atlanterhavet have en negativ påvirkning af laksenes vækst i havet.

SÅS arbejder kontinuerligt med de ting som kan påvirkes i Skjern Å systemet, og har fortsat troen på at der kan oparbejdes en betydelig stor laksebestand.

BESTYRELSEN – SÅS

En kommentar til “Kvoten for hjemtagning af Laks holdes lukket resten af året

  1. Lasse Bisted siger:

    Jeg tænker det er en god beslutning at lukke for kvoten for at passe på Laksen.
    Men jeg er egentlig lidt ked af at være på fisketur ved Skjern å. Og jeg har givet mange penge for fiskekortet, med har intet hørt. Jeg ville faktisk godt ha haft mulighed for ikke at fiske, så de fisk der er i åen får ro til at, forhåbenligt, blive til mange flere. Var det ikke meget bedre helt at lukke for fiskeriet i åen, så den kan få ro til at blive meget bedre i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *