SÅS har fokus på mange aktiviteter

I lyset af laksefangster i Skjern Å specifikt og generelt på den nordlige halvkugle har vi i SÅS iværksat følgende:

    1. Vi skal indtil videre ikke hjemtage laks
    2. Vi skal have løst udfordringerne med overløb ind i Hestholm Sø
    3. Vi skal forbedre reguleringen af skarv højere oppe i systemet og på predatorer de rigtige tidspunkter længere nede i å-systemet
    4. Vi skal fjerne de sidste spærringer i Skjern Å
    5. Vi skal undersøge hvad der sker med bifangster og ulovligt fiskeri i havet
    6. Vi skal presse på for udvidelser af fredningszoner i fjorden og øge indsatsen mod ulovligt fiskeri i fjorden og omkring slusen og sidst men absolut ikke mindst, så skal vi..
    7. Have LANGT større ambitioner med Skjern Ådal – ikke kun i forhold til laks, ørred og stalling, men også med biodiversitet og rent og klart vand fra udspring til hav.

Well, og så skal vi øvrigt fortsætte med alt det vi allerede gør.

I SÅS er vi sammen med mange andre interessenter i fuldt gang med det hele. Der kommer mere information ud i august og i løbet af efteråret.

KH Michael Beck-Hansen
Formand, Skjern Å Sammenslutningen

Aktiviteter i SÅS

 

2 kommentarer til “SÅS har fokus på mange aktiviteter

  1. Finn Sundberg Lauridsen siger:

    Man skulle måske kikke indad og stoppe det “fjollede” fiskeri der stadig er nogle der praktiserer i Skjern å..
    Når man vurderer at laksen er så truet at den ikke må hjemtages bør man så ikke lukke for fiskeriet?, eller der er måske så store økonomiske interesser at det er pengene der bestemmer??
    Personlig har jeg fisket efter laks siden 1984, jeg har ikke fanget 300 laks, men det er tæt på! og jeg vil tro at mellem 4 og 8 % har ikke været mulig at sætte ud så de overlever!!! De er alle fanget på flue og måske er jeg bare en klovn til det, men bør det ikke komme en truet og fredet fisk til gode??
    Go stil at blive hjemme.
    MVH Finn

  2. jørgen bech siger:

    Laksen er jo ikke truet. Det har jo altid gået op og ned og så går man totalt i panik, fordi der er tilbagegang i et par år, så stop nu det hyleri. Der har været kæmpe fremgang af laksefiskeriet og det kommer helt sikkert tilbage, når man for lavet nogle justeringer, i skarv kolonierne og andre ting der belaster fiskene. Det er efter min overbevisning ikke lystfiskerne, der truer bestanden. Finn Lauridsen hvis du synes at fiskeriet er så fjollet, er du da velkommen til at stoppe, forstår slet ikke du gider at rende rundt derude 🙂 Fiskeriet er en stor del af min interesser og jeg synes overhovedet ikke det er fjollet. Så alle lystfiskere der ikke synes det er fjollet at fiske, knæk og bræk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *