Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   10,76 °C

Hvordan får vi Laksekvoten til at holde længere?

Skjern Å Sammenslutningen har modtaget en række henvendelser omkring kvoterne i Skjern Å systemet. Der er en generel frustration over, at den store kvote er opfisket så hurtigt som det har været tilfældet de senere år. I år holdt den første store kvote 3 dage og anden del bare 6 dage. SÅS er enige i, at tingenes tilstand ikke er optimale. Eksempelvis har vi et voldsomt stort fisketryk når kvoten er åben, hvor mange give udtryk for dårlige fiskeoplevelser, og nogen opgiver helt at fiske.

SÅS overvejer derfor mulighederne for at gøre det bedre. Der er nedsat et udvalg som skal kigge på, hvilke muligheder der er for at få kvoten på de store laks til at holde længere. Udvalget vil gerne give alle muligheden for at komme med gode ideer og forslag, det kan jo være at den gode løsning ligger derude et eller andet sted. Så kom med jeres ideer og tanker, så bliver de taget med i betragtningerne.

Man skal dog være opmærksom på, at ikke alt kan lade sig gøre. Kvoternes størrelse fastsættes af DTU og Fiskeristyrelsen, dem kan vi ikke ændre på. Det samme gør sig gældende for de betingelser der er for at opnå kvoten, eksempelvis indberetning samme dag som fangsten er foretaget. Se eventuelt https://skjernaasam.dk/uncategorized/aarets-laksekovote/

Send jeres ideer og tanker til Fiskeplejeudvalget sl@vildlaks.dk eller Formanden for SÅS jan.moller.jensen@gmail.com. Vigtigt med navn og evt. tilhørsforhold i forhold til foreninger eller andet. Vi vil gerne have jeres tilkendegivelser senest 1.9.2022.

 

SÅS – Fiskeplejeudvalget

6 Comments

 1. Hans Peter Andersen

  Begrænsning ,antal af fangede fisk pr. Person,da de samme navne går igen og igen i journalerne.Det vil gøre fiskeriet knap så stressende og oplevelserne bedre for alle. Vh Hans Peter

  1. Skjernaa_admins

   Hej Hans Peter. Tak for kommentaren, vi vil dog helst have dem på mail fremadrettet. Vh – Søren/SÅS

 2. Klaus Steen Nielsen

  Stræk den over 6 uger med ca.25 stk pr uge, start med en mandag, så er der da en muglighed, for som det er nu vil vi nok holde op,vi ” en flok på fire” kan ikke altid stå klar den 16.
  Er medlem af Borris og 1926.
  Mvh Klaus Steen Nielsen

 3. Franz-Arno Küpper

  Zusatz zu meinem Kommentar: das Mindestmaß von 90 cm würde ich nur für die ersten 4 Wochen der Saison festlegen-

 4. Erik Valen

  Vi er to medlemmer af “1926” der har diskuteret sagen og vi har to forslag: 1: laks > 73 cm må kun hjemtages på SØNDAGE i tidsrummet 08:00 – 16:00! (Det vil strække kvoten, men ikke lette fiskepresset, og skal derfor kombineres med yderligere en restriktion – derfor…). 2: så længe storlaks-kvoten er åben, må FISKERE MED ULIGE FØDSELSDATO KUN FISKE PÅ SØNDAGE I ULIGE UGENUMRE. (Det vil vel nærmest halvere presset disse søndage, men vil feks. være træls for to fiskekammerater med “omvendt” fødselsdato, så alternativt kunne man selv vælge, om man ville registreres til “lige uger” eller “ulige uger” i sit medlemskab. Vi kan dog forestille os, at sidstnævnte vil blive bøvlet at administrere og kontrollere). Held og lykke med den vanskelige – og formodentligt utaknemmelige – opgave. Mvh.. Erik Valen og Michael Lassen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*