Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   14,53 °C

Film om bestands analyse i Skjern Å

DCV er netop nu i gang med en opgangsundersøgelse i Skjern Å systemet. Målet er at finde ud af hvor mange laks der er trukket op i åen i 2017. Projektet er en del af projektet “Den store Lakseundersøgelse” eller i daglig tale SDPAS. I 2016 vandrede der 3434 laks op i åen, men med det gode fiskeri i denne sæson, er forventningerne noget højere i år. Undersøgelsen foregår ved at der i oktober blev pitmærket 235 laks. I uge 47 og 48 fiskes dele af Å-systemet så igennem endnu en gang. Her kigger man så på forholdet mellem pitmærkede, og ikke pitmærkede laks. Herved er det mulig at beregne bestandes størrelse. Resultatet følger naturligvis her på siden når det forelægger sidst i december.

I forbindelsen med pitmærkningen i oktober var Andreas Lyngø med i båden for at filme el-fiskeriet og mærkningen. Det er der kommet en film ud af som kan ses via nedenstående link. Mange fine fisk kom i båden, blandt andet en stor hanalks på 122 cm.

Da det ikke altafgørende hvor mange fisk der bliver mærket, forsøger man at fiske “lidt forsigtigt”. Det betyder at strømmen slippes hurtigt, hvis fisken ikke ligger direkte til nettet. Det således hensynet til fiskene, der gør at der en del fisk svømmer væk igen. Se filmen og nyd de mange flotte laks og flotte optagelser.

Hvis I har lyst til opleve laksene og el-fiskeriet live, holder DCV og Skjern Å Sammenslutningen “laksedag” søndag den 3. december. Mødested og tid er Laksens Hus kl. 13.00. Programmet kan ses andet sted på denne side.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*