Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   14,82 °C

Laksekontingentet 2019

Laksekontingentet for fiskeri i Skjern Å systemet stiger fra 2019 til kr. 150,-. Baggrunden for stigningen er en øget satsning på vandløbsrestaureringen. Der et stort behov for udlægning af gydegrus og genskabelse af opvækstområder for yngel. Samtidig er der fortsat et behov for udsætning af lakseyngel flere steder i systemet. Skjern Å Sammenslutningen bidrager sammen med Fiskeplejemidlerne og kommunerne til køb, mærkning og udsætning af fisk.

Laksekontingentet forventes at genere omkring 250.000 kr. til restaurering. Vandplejeudvalget er gået i gang med at udarbejde planen for det kommende år, og vi vil her på siden holde Jer opdateret på de forskellige projekter. Ud over pengene fra Laksekontingentet, skal der søges penge fra Fiskeplejens gruspulje, ligesom man vil forsøge at skaffe midler fra private fonde.

Der vil desuden blive mulighed for at give frivillige bidrag via Laksekontingentet, evt. øremærket til selvvalgte formål. Denne del er fortsat under udarbejdelse, så glæd Jer til det nye Laksekontingent og hjælp os med at gøre fiskeriet endnu bedre i Skjern Å systemet i fremtiden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*