Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   °C

Kunsten at kaste med sten!

I et samarbejde mellem Borris Fiskeriforening, Naturstyrelsen og Laksens Hus, er der blevet udlagt 32 store sten i Skjern Å på strækningen mellem Borris Krog Bro og Albæk Bro. Stenene vejer i gennemsnit 1000 kg og er fordelt på 11 positioner.

Formålet er at skabe større variation i åen. Således skabes der standpladser for større fisk omkring stenene, samtidig med at nye strømskel og aflejringer også giver  biotoper for yngel og andre fisk.

Det er tanken at navngive de nye standpladser. Hvis man har gode ideer til navne, kan man skrive forslagene på Laksens Hus Facebook side.

1 Comments

  1. Lasse

    At vi nu (os lystfiskere) tilrettelægger og ændrer på åen, på baggrund af den enorme succes åen har opnået, synes jeg nu ikke er helt i tråd med, hvad vi som lystfiskere hævder at bedrive. At vi primært er naturelskere og elsker at færdes i uberørt natur. Der er jo ingen tvivl om laksen har klaret sig fint uden sten i åen. Så det er vel, hvis vi skal være helt ærlige, et forfængeligt tiltag primært for at gøre åen endnu mere kendt og populær!?.
    Træer, som står ubekvemt for fiskere, møder ofte motorsaven. Nogle steder, så voldsomt, at man må undres over det kan være tilladt.
    Blot nogle tanker om det at være lystfisker i dag – og anlæg af parcelhus-haver. Min kritik skal dog ikke tages for andet end at tankerne er tænkt og ikke noget ondt ment med det. Stenene nok skal blive til glæde for fisk og fiskere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*