Indberet din fangst
Temperatur i Skjern Å:   16,94 °C

5 lystfiskere udelukket fra fiskeri i Skjern Å

Nyt fra kontroludvalget

De nye krogregler er generelt blevet godt modtaget, mens der stadig er lidt problemer med opstrøms fiskeri. Og så er der desværre nogen, som stadig har svært ved at overholde kvotereglerne!

De nye krogregler giver ikke anledning til problemer, selvom de fleste kunne ønske sig en justering i en eller anden retning. Enkelte udtrykker ønske om at kunne anvende lidt større dobbelt kroge, da det er svært at binde fluer i de rigtige størrelser, på dobbelt kroge med 7 mm kroggab.  Andre ønsker, at der kun kan anvendes enkeltkroge, men det overordnede indtryk er, at fiskerne accepterer det nye tiltag, som er til gavn for de fisk som genudsættes. Efter sæsonen evalueres tiltaget.

Der er desværre stadig nogen som fisker opstrøms, selvom det er imod de gældende regler. Reglen er indført for at give alle en fair chance for at planlægge fiskeriet inden opstart. Lystfiskere som overtræder reglen tilrettevises, men i gentagelse tilfælde kan det blive nødvendigt at sanktionere.

Igen i år har vi desværre oplevet, at nogle tager chancen og hjemtager laks uden om kvoten. Dette er naturligvis helt uacceptabelt. SÅS er ansvarlig for at kvoten overholdes, og der gives omgående sanktioner i form af udelukkelse, samtidig med der indberettes til Fiskeristyrelsen. Fiskeristyrelsen følger i de fleste tilfælde op med et bødeforlæg på 2.500,00 kr. Indtil videre er tre personer taget med ulovlige laks. Disse tæller på kvoten, og dermed fratages andre lystfiskere muligheden for at hjemtage en laks.

Der er ligeledes nultolerance i forhold til overtrædelse af reglen om modhager på krogene. Dette har medført udelukkelse og bødeforlæg til to personer.

Det er kedeligt, uacceptabelt og tidskrævende med disse overtrædelser. Fiskeriopsynmændene fortsætter arbejdet ufortrødent, men håber selvfølgelig, at de har set den sidste overtrædelse for i år.

Kontroludvalget

2 Comments

 1. Joachim

  Jeg vil gerne tilkendegive min holdning til de eksisterende krogregler, da jeg kan se, at I vil evaluere efter endt sæson…
  Jeg er enig med den holdning, som i fremhæver i ovenstående artikel, at størrelsen på tokrogene er for små. En holdning, som de fleste af Dem, som jeg har talt med ved åen også giver udtryk for… derimod er det mit indtryk at størrelsen på trekroge og enkeltkroge er passende.

  Jeg håber, at I som minimum vil tillade str.8 fra næste sæson og eller str.6 hvad angår dobbeltkroge, da jeg har svært ved forstå rationalet bag de nuværende regler (især hvad angår tokrogene), men respekterer og anerkender vanskeligheden ved at forvalte fiskeriet til alles tilfredstillese!

  Tak for jeres indsats, samt knæk og bræk!

  1. Skjernaa_admins

   Krogstørrelser varierer ganske meget fra mærke til mærke. Derfor har vi valgt at sige 7 mm i kroggabet. Det er i udgangspunktet str. 8, i visse tilfælde str. 6. Så str. 8 er allerede tilladt, med mindre det er en særlig krogtype.
   Søren

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*